Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Özcan, Dubai-İstanbul seferini yapan THY uçağının ‘business’ kısmında olay çıkardı. “Milyar dolarlık adamım, Türkiye’yi satın alırım” sözleri kamerayla kaydedilen Özcan ile ilgili açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Dubai-İstanbul seferimizde alkolün tesiriyle uçuşta taşkınlık çıkaran bir yolcu, kabin takımımız ve öteki yolcularımıza kelamlı hücumda bulunmuş, bu nedenle kelepçelenerek etkisiz hale getirilmiştir. Uçuş sonunda kolluk kuvvetlerine teslim edilen yolcu kara listeye alınmıştır” dedi.
“Milyar dolarlık adamım, Türkiye’yi satın alırım, bırak lan!” | Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
Özcan, yurt dışına çıkmak için bindiği Türk Hava Yolları uçağında olay çıkardı. Yolculardan biri tarafından çekilen görüntüde Özcan’ın kabin memurları tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun ha? Ben milyar dolarlık adamım lan. ben Türkiye’yi satın alırım. Bırak lan, gel buraya lan! P..!” diye bağırdığı görüldü.
THY uçağında çıkardığı olayın akabinde Özcan’ın durumunu sormak için THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’e ulaşmaya çalışan T24, Türk Hava Yolları’ndan şimdi olaya ait olarak bir karşılık almadı.”
THY’nin Dubai-İstanbul seferinde, Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun ha? Ben milyar dolarlık adamım lan. ben Türkiye’yi satın alırım. Bırak lan, gel buraya lan! P..!” diye bağırarak olay çıkarmıştı.
Kabin grubu tarafından kelepçelendi, gözaltının akabinde hür bırakıldı
DHA’nın aktardığına nazaran fazla alkol alması nedeniyle sarhoş olan Özcan, uçakta olay çıkararak yer değiştirmek isteyen yolcuyu ve kabin grubunu tehdit etti. Denetim edilemeyen Özcan, kabin takımı tarafından kelepçelenerek İstanbul’a iniş yapılana kadar bu formda bekletildi. Uçak indikten sonra yolcu, havalimanı polisine teslim edildi.
Özcan’ın emniyet üniteleri tarafından gözaltına alınmasının akabinde hakkında şikayetçi olunmadığı için tabirinin alınmasından sonra özgür bırakıldığı öğrenildi.
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, olayla ilgili toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada Özcan’ın kara listeye alındığını bildirdi. Üstün, X’te yaptığı paylaşımda şöyle yazdı:
“Bugün gerçekleştirilen Dubai-İstanbul seferimizde alkolün tesiriyle uçuşta taşkınlık çıkaran bir yolcu, kabin grubumuz ve başka yolcularımıza kelamlı hücumda bulunmuş, bu nedenle kelepçelenerek etkisiz hale getirilmiştir. Uçuş sonunda kolluk kuvvetlerine teslim edilen yolcu kara listeye alınmıştır.”
Bir trafik kazası Suriye’nin ve Orta Doğu’nun bahtını nasıl değiştirdi? |